Snowboard online kopen

Veel Nederlanders gaan jaarlijks één of meerdere keren op wintersport. Dan kun je ervoor kiezen om te gaan skiën. Zoek jij een andere uitdaging of ben je niet goed in skiën? Kies dan eens om te gaan snowboarden! Snowboards zijn tegenwoordig in vele soorten en maten verkrijgbaar. Het is daarbij belangrijk dat je goed rekening houdt waar je jouw snowboard voor nodig hebt. Op deze manier zul jij gemakkelijk je snowboard online kopen. Er is namelijk voor iedere type snowboarder een board op maat.

De lengte en breedte

Om het snowboard kopen tot een succes te laten verlopen, is het erg belangrijk dat je weet hoe lang je snowboard moet zijn. De lengte van je snowboard wordt bepaald door je gewicht. Je verliest namelijk meer grip naarmate je zwaarder wordt. Bij mensen met een laag lichaamsgewicht is een te lang bord ook een nadeel aangezien ze dan te weinig gewicht hebben om van kant te kunnen wisselen. Hierdoor krijg je een trage reactie en dat wil je natuurlijk niet.

Het is ook belangrijk dat je een goede breedte hebt wanneer je online een snowboard gaat kopen. Mensen met kleinere voeten en een zwaarder postuur moeten hier zeker rekening mee houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg fabrikanten die kortere snowboards produceren met een wide waist maat. Je moet er ook rekening mee houden dat je schoenen aan beide zijdes het sneeuw niet raken tijdens je tocht op je snowboard. Dit remt je af en kan er zelfs voor zorgen dat je valt.

Verschillende snowboards

Een snowboard valt onder één van de drie categorieën. Eigenlijk zijn er vier, maar een alpine snowboard is een geval apart. Jij kunt kiezen uit een Freeride, Freestyle of Allmountain snowboard. We zullen je even een korte uitleg van iedere soort snowboard uitleggen zodat jij gemakkelijker een snowboard kan kopen.

Freeride snowboard

Een Freeride snowboard is speciaal gemaakt om het prachtige witte poeder op te zoeken. Dit snowboard is perfect voor wanneer jij de piste af wilt gaan met verse sneeuw van een meter dik. Deze snowboards hebben een directionele vorm waarbij de vorm van het snowboard stijver wordt naarmate je meer naar achter gaat. Door deze stijfheid achteren kun je heerlijk met je neus over het poeder glijden en zelfs op de pistes kun je scherpe bochten maken. Wij adviseren Freeride snowboards aan voor ervaren boarders.

Freestyle snowboard

Het begrip freestylen is enorm breed. Je begrijpt wel dat een Freestyle snowboard dus gebruikt wordt voor snowboarders die graag een trucje uithalen of een keer over een railing willen sliden. Met een Freestyle snowboard kun je deze trucjes zo goed mogelijk uitvoeren. Het snowboard heeft een twin shape waardoor je beide kanten als voorkant kunt gebruiken. Ze zijn aan beide kanten even flexibel en hebben dezelfde vorm.

Allmountain snowboard

Ben je op zoek naar een snowboard dat geschikt is voor alle soorten sneeuw? Dan kun je het beste een Allmountain snowboard online kopen. Dit board loodst je namelijk door allerlei verschillende terrein types heen. Daarbij heeft dit snowboard natuurlijk ook een verschil in opbouw. De een is wat meer gericht op het freestyle effect terwijl de andere weer meer freeride is. Snowboard merken geven vaak zelf aan waar ze met hun snowboard naartoe neigen.

Online je snowboard kopen met de juiste support

Een snowboarder is er nog niet wanneer het juiste snowboard gevonden is. Jij moet namelijk ook de juiste binding vinden om zo op volle kracht te kunnen genieten van je wintersport. De juiste gear hangt natuurlijk af van je rijstijl. Een zachte binding en boots is namelijk uitermate geschikt voor freestyle type snowboarders, terwijl freeriders juist hardere snowboardboots en bindingen nodig hebben.