Snowboard binding

Wanneer je je eigen board aan gaat schaffen, zul je ook bindingen moeten kiezen. Snowboard bindingen zijn er in verschillende soorten en verschillende maten. Bij het aanschaffen van een snowboard binding moet je op een aantal dingen letten. Deze zullen we je uitleggen in dit blog. Een goede binding brengt de stuurbewegingen die je maakt meteen van je lichaam over naar je board.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van snowboard bindingen?

Het beste advies is om je board tegelijk met je bindingen te kopen. Wanneer je dit doet weet je namelijk dat alles bij elkaar past qua maat. Ten eerste moet je goed letten op het model keuze, maar er zijn ook een aantal praktische dingen waar je op moet letten. Je binding mag nooit over de rand van je board heen komen (zonder schoenen). De breedte van je board is afhankelijk van je gewicht, maar ook van je schoenmaat. Het is daarom belangrijk dat je een breder board koopt als je een grote schoenmaat hebt. Ten derde is het belangrijk dat je je bindingen test op je board met je schoenen aan. Je moet een grotere binding kopen, wanneer je schoenen te ver uitsteken op de baseplate.

Soorten bindingen

De binding die het vaakst gebruikt wordt is de strap binding. Deze binding wordt tegenwoordig gezien als de traditionele binding. Deze binding heeft twee straps, een voor je tenen en een voor je enkels. Doordat deze straps zo vast op je board staan kun je je stuurbewegingen goed overdragen. Tevens bestaan er ook Flow-bindingen. Deze binding bevat een grote strap voor over je boot. In deze binding stap je snel in door de highback die naar achteren open klapbaar is. Een groot gebruiksgemak dus. Als laatste is er ook nog een hybride binding. Deze is over het algemeen minder direct in het overdragen van je stuurbewegingen.