Soorten snowboarden

Snowboarden wordt steeds populairder. Het aanbod van vakantiehuizen en chalets dicht bij de piste is in landen als Frankrijk en Oostenrijk natuurlijk ook gigantisch uitgebreid. Voor de wintersport een vakantiehuis of chalet huren is heel normaal geworden. Ideaal voor een wintersport vakantie! Bij snowboarden komt men op een board van een besneeuwde berghelling af. Er zijn verschillende soorten snowboarden te onderscheiden. Er is freeride, freestyle en alpineboarden. Freeride is snowboarden op de pistes. Waarbij men gewoon van de piste af gaat. Freestyle is stunts, tricks en sprongen maken. Dit kan gedaan worden op rails, boxen en half-pipes. Alpineboarden is er meestal voor snelheid en bochtenwerk.

Welk board past bij mij?

Een snowboard heeft meestal de juiste lengte wanneer het tussen schouderhoogte en neushoogte komt. De lengte van het board is afhankelijk van het gewicht. Een zwaarder persoon heeft een langer board nodig. Ook is het doel waarvoor het snowboard gebruikt gaat worden van belang. Freeride boards zijn meestal langer, dit zorgt voor meer stabiliteit bij hogere snelheden. Freestyleboards zijn korter, hierdoor kan men makkelijker draaien bij een sprong. Er zijn ook verschillende soorten snowboarden. Er is een freestyleboard, van dit board lopen de voor- en achterkant omhoog. Dit board is ook breed van vorm en getailleerd. Ook is er een alpineboard, van dit board loopt alleen de voorkant omhoog. Dit board is smaller dan een freestyleboard.

Snowboard tips

Als laatste nog enkele snowboard tips voor snowboard beginners. Om te voorkomen dat je steeds voorover valt, moet je je neus van je board steeds omhoog tillen. Hierdoor kan het board zichzelf niet ingraven. Laat steeds na je wintersport vakantie je board waxen en slijpen, als dit nodig is. Dit gaat het roesten van je board tegen. Een paar van de belangrijkste pisteregels zijn: houd rekening met anderen, beheers je snelheid en sta niet zomaar stil. Dit zijn volgens snowboard blog Boarders place de belangrijkste snowboard tips van de piste.