Nieuwe snowboard boots

Snowboardschoenen zijn heel er belangrijk voor je snowboard ervaring. Ze zijn een zeer belangrijk deel van je snowboarduitrusting. De snowboard boots verbinden je lichaam met je board. Daarom is het belangrijk een juiste keuze te maken. Daarnaast wil je er tijdens je wintersport vakantie in de hotspots van Frankrijk, Oostenrijk of Duitsland ook een beetje fashionable op staan. Hier hebben we enkele tips voor je die je helpen de juiste keuze voor het juiste merk te maken.

Verschillende soorten snowboard boots

Er bestaan drie soorten snowboardboots voor snowboarden. Als eerste vertel ik iets over de softboots. Softboot is een comfortabele schoen met veel bewegingsruimte, hierdoor kun je goed op de schoen lopen. Deze schoen bestaat uit twee delen. Een binnenschoen deze is gevoerd en beschermt je voeten. En een buitenschoen deze een verstevigd bovenstuk waarin je je voet kunt bewegen. Freeride softboots hebben een stijvere buitenschoen en zijn hoger. De Freestyle softboots zijn wat losser. Ten tweede zijn er ook hardboots. Een hardboot ondersteunt je voet, je enkel en het onderste deel van je kuit. Met deze snowboardschoenen kun je jouw bewegingen goed overbrengen op het board. Het harde plastic van deze boot geeft je meer controle over je snowboard. Als laatste is er ook nog een hybrideboot. Een hybride boot is een combinatie van het comfortabele van een softboot en de harde zool van de hardboot. Het comfortabele zorgt voor de flexibiliteit en het stevige deel voor de goede controle.

Kooptips voor snowboardschoenen

Enkele tips voor het kopen van je snowboard boots. Koop de snowboardschoenen niet alleen omdat ze er mooi uitzien, ze moeten goed en comfortabel zitten. Vervang je snowboard boots na een tijdje. Ze gaan lang mee, maar niet eeuwig vervang ze op tijd. Koop snowboard boots die echt comfortabel zitten. Koop niet meteen het eerste beste paar dat goed zit. Het is ook belangrijk dat je let op het draagcomfort en niet alleen op de maat van de schoen. Je tenen mogen best het uiterste puntje van je schoen raken en de schoen mag ook best strak zitten, maar deze mag nergens knellen.